Τρίτη 29 Μαρτίου 2011

Kουρνοχώρι Μύλοι Νάξου

Σας καλωσορίζουμε στo blog των χωριών και σας προοσκαλούμε να έρθετε από κοντά και να ανακαλύψετε μόνοι σας την σπάνια ομορφιά τους.

Στην ιστοσελίδα του συλλόγου μας μπορείτε να ανακαλύψετε τις φυσικές ομορφιές, τις παραδόσεις, τα αξιοθέατα καθώς και τα νέα από τις δραστηριότητες του συλλόγου.






Πηγές στερνάκια και ναοί,
νερόμυλοι και πύργοι,
όλα μαζί μας κάνουνε,
Kουρουνόχωρι - Μύλοι







Το Κουρνοχώρι χτισμένο στο ύψος μιας κατάφυτης ρεματιάς, με απλωτή δόμηση στη βάση του, ακουμπά στο δροσερό ίσκιο των περιβολιών, ενώ η κορυφή του ανηφορίζει προς το άγονο κομμάτι του λόφου με αραιή βλάστηση.

Η εντύπωση που αποκομίζεις απ’ την πρώτη στιγμή που επισκέπτεσαι το Κουρουνοχώρι, είναι ότι βρίσκεσαι σ’ ένα τόπο, ευλογημένο θαρρείς απ’ το Θεό και φροντισμένο απ’ τους ανθρώπους μιας εποχής που ‘χαν κέφι και μεράκι για τον τόπο τους.




Μύλοι, ένας τόπος που δεν θα πληγώσει την αισθητική. Αντίθετα η ατμόσφαιρα στα τρία μικρά χωριουδάκια των Μύλων που τα συνδέει μια ονειρεμένη διαδρομή, οι παλιού νερόμυλοι με τις τεράστιες άφουκλες, το παλιό υδραγωγείο με τους πανέμορφους καταρράκτες, το γραφικό δρομάκι ανάμεσα στα πρεβόλια, στα πλατάνια, τις ελιές, και τις κουκουμαριές, οι λιγοστοί κάτοικοι του χωριού καλόκαρδοι κι ευγενικοί, όλα μαζί λειτουργούν αθροιστικά, για ένα αξέχαστο οδοιπορικό.

Δεν χρειάζεται οδηγό για την επίσκεψη αρκεί ν’ ακολουθήσεις το δρόμο του νερού που σε βγάζει απ’ το Κουρνοχώρι στους Μύλους κι’ από κει στο «Ιερό» των πηγών και τους Αρχαίους Κούρους στο Φλεριό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου